
Ο Jarrell “Big Baby” Miller πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον μέχρι πρότινος αήττητο Lenier Pero, επικρατώντας με ομόφωνη απόφαση σε αναμέτρηση 12 γύρων στα βαριά κιλά, στο Fontainebleau του Las Vegas.
Ο αγώνας είχε χαρακτήρα eliminator αναμέτρησης στην WBA στα βαριά κιλά, με τον Miller να επιστρέφει δυναμικά στη συζήτηση για μεγάλα ματς στην κατηγορία.
Ο Αμερικανός heavyweight πήρε τη νίκη στα σημεία με σκορ 115-113, 117-111 και 117-111, ανεβάζοντας το ρεκόρ του στο 28-1-2 με 22 KO, ενώ ο Κουβανός Lenier Pero γνώρισε την πρώτη ήττα της επαγγελματικής του καριέρας, πέφτοντας στο 13-1 με 8 KO.
Η αναμέτρηση δεν είχε νοκ-άουτ ή TKO, όμως εξελίχθηκε σε πραγματικό ρεσιτάλ γρονθοκοπημάτων, με τον Miller να επιβάλλει το δικό του στυλ όσο περνούσαν οι γύροι. Ο Pero ξεκίνησε καλύτερα σε σημεία, δουλεύοντας από απόσταση και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κινητικότητά του, όμως ο Miller σταδιακά τον έφερε σε μάχη σώμα με σώμα.
Από τη στιγμή που ο “Big Baby” άρχισε να πιέζει, ο Pero δυσκολεύτηκε να κρατήσει τον ρυθμό του. Ο Miller έβρισκε συνεχώς χτυπήματα σε κοντινή απόσταση, έβαζε πίεση στα σχοινιά και έδειχνε να έχει μεγαλύτερο όγκο δουλειάς. Σύμφωνα με το Sky Sports, ο Miller έριξε πάνω από 1.000 γροθιές στην αναμέτρηση, έχοντας για πρώτη φορά στη γωνία του τον Bozy Ennis.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Miller ξεκαθάρισε πως δεν κυνηγούσε απαραίτητα το νοκ-άουτ, αλλά ήθελε να δοκιμάσει την κατάστασή του και να βγάλει πολλούς γύρους. Παραδέχθηκε πως είχε στιγμές που ένιωσε ότι μπορούσε να πιέσει περισσότερο για το τελείωμα, όμως προτίμησε να δουλέψει με υπομονή και να πάρει την καθαρή νίκη.
Η επικράτηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί κομβική για τον Miller, καθώς τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι μίας μεγάλης ευκαιρίας στα βαριά κιλά. Ήδη στο προσκήνιο εμφανίζεται το όνομα του Deontay Wilder, με τον Eddie Hearn να αναφέρει πως ένα τέτοιο ματσάρισμα στις ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ μεγάλο πυγμαχικό γεγονός.
Διαβάστε ακόμα :


























