03   03   03   03
Πέμπτη,30 Μαϊος, 2024

paffen sport greece

.

.

Απόστολος Παπανικολάου (Α.Σ. Αετός Κω) : ‘Η σημαντικότητα του σωστού Δασκάλου στη ζωή ενός ανθρώπου’

apostolos papanikolaou aetos ko 1

Ο Απόστολος Παπανικολάου, επικεφαλής προπονητής στον ‘Α.Σ. Αετός Κω’ γράφει για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός σωστού Δασκάλου στην ζωή του εκάστοτε ανθρώπου

barkas eom banner new

Διαβάστε εδώ:

Όλοι μέσα μας έχουμε μια λάμψη σοφίας, που όσο περισσότερο την καλλιεργήσουμε, τόσο πιο πολύ θα ακτινοβολεί στους γύρω μας και σε μας προσωπικά.

Μας κάνει περισσότερο ενεργητικούς και δημιουργικούς με θετική αύρα, σκέψεις και κυρίως δράση ώστε να εκτελούμε πράξεις για το συνολικό συμφέρον.

Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε υλικά αγαθά και σε οικονομικά οφέλη ή τουλάχιστον μόνο σε αυτά. Αν και αυτά είναι μέρος της καθημερινότητάς μας ή αν θέλετε σε πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Πόσο σημαντικό όμως είναι να έχουμε έναν σωστό δάσκαλο στη ζωή μας, είτε αυτός είναι του δημοτικού σχολείου όπου υπάρχει ή τουλάχιστον επιβάλλεται να παίζει πρωταγωνιστικό παιδαγωγικό ρόλο, είτε του γυμνασίου-λυκείου και αργότερα του Πανεπιστημίου που ουσιαστικά ολοκληρώνει το μενού της εκπαίδευσης.

Γιατί για μένα εκπαίδευση δεν σημαίνει μόνο επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική και εξειδίκευση. Εκπαίδευση σημαίνει κυρίως παιδεία, μόρφωση επιστημονική αλλά προπάντων και κοινωνική.

Προσωπικά είχα την χαρά, την ευκαιρία και την ευλογία να έχω στο πλευρό μου έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, έναν εξαιρετικό δάσκαλο του Καράτε και σωστό οικογενειάρχη, τον Πάτροκλο Μακρή.

Έναν καθοδηγητή στις πολεμικές τέχνες που με περίτεχνο τρόπο με μύησε στον όμορφο αυτό κόσμο του αθλητισμού. Ταυτόχρονα όμως και έναν εμπνευστή ζωής, που με παιδαγωγικό τρόπο μου δίδαξε χρηστικά πράγματα και όχι μόνο και του οφείλω πολλά.

Ο αναφερόμενος έχει ξενιτευτεί στην Αυστραλία, όπως οι περισσότεροι σήμερα Έλληνες συμπατριώτες μας που μεταναστεύουν οι περισσότεροι λόγω οικονομικής κρίσης και κάποιοι άλλοι για επαγγελματικούς λόγους.

Γράφοντας τη δική του ιστορία σαν δάσκαλος του Καράτε στην Κω, έχοντας την τιμή να εκπαιδευτώ μαζί του επί σειρά ετών, εύλογο είναι να του αποδίδω τα εύσημα ως οφείλω εν παντί τόπο και με κάθε τρόπο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σαν ένα ελάχιστο δείγμα ηθικής ανταμοιβής, αναγνωρίζοντας την μεγάλη του προσφορά, ιδιαίτερα σε μένα προσωπικά, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Και βέβαια οι ευχές μου να τον συνοδεύουν για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ευλογία, μακροημέρευση και μακροζωία.

Κάνοντας μια αναδρομή όμως στους δικούς μου αθλητές, αλλά και γενικά σε όλα τα παιδιά με τα οποία έρχομαι σε επαφή και αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, αναρωτιέμαι τι μέλει γενέσθαι.

Σίγουρα είναι το μέλλον της χώρας μας, αυτοί που θα κρατήσουν στα στιβαρά χέρια τους, τα κλειδιά της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς για να διατηρήσει η πατρίδα μας τα σκήπτρα της, ώστε να ελαχιστοποιηθούν και να περιοριστούν τα κάθε φύσης προβλήματα.

Αυτό βέβαια ανάγεται στην ικανότητα και την δικαιοδοσία της εκάστοτε κυβέρνησης που θα ασκήσει τα καθήκοντά της αξιοκρατικά και προπάντων δίκαια. Και στο θέμα αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα.

Όμως τον κύριο ρόλο τον παίζουν οι ίδιοι οι πολίτες που παίζουν ενεργό ρόλο στην σωστή ροή της κοινωνίας. Δεν πρέπει να είμαστε θεατές, αλλά πρωταγωνιστές.

apostolos papanikolaou aetos ko 23

Διαβάστε ακόμα :

gantia pygmachias top ten vectory prasino mauro