
Ο Ντρίκους ντου Πλέσις εμφανίστηκε πλήρως προετοιμασμένος στο UFC 319 τον περασμένο Αύγουστο στο Σικάγο, όμως – σύμφωνα με τον προπονητή του – δεν είχε προβλέψει ένα σενάριο: έναν αντίπαλο που «δεν ήθελε να παλέψει».
Ο λόγος για τον αήττητο πλέον πρωταθλητή middleweight Χαμζάτ Τσιμαέφ, ο οποίος κατέκτησε τη ζώνη με απόλυτη κυριαρχία στο έδαφος.
Ο προπονητής του Νοτιοαφρικανού, Μορνέ Βίσερ, μιλώντας στο Fight Forecast, τόνισε ότι μικρά αλλά καθοριστικά λάθη κόστισαν τον τίτλο σε κάθε γύρο. Όπως δήλωσε, η ομάδα δεν είχε προετοιμαστεί για έναν αντίπαλο που στόχευε αποκλειστικά στο γκράπλινγκ (grappling) και στο λεγόμενο «blanket offense», που αποδίδεται στον μαχητή που επιδιώκει να κρατά τον αντίπαλο κολλημένο στο έδαφος χρησιμοποιώντας το βάρος και την πίεση του σώματός του.
«Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάποιον που απλώς κρατά και δεν ρισκάρει. Αν το ξέραμε, θα αλλάζαμε πλήρως τη βάση του Ντρίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Βίσερ άσκησε κριτική και στη διαιτησία του Μαρκ Γκόνταρντ, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας έπρεπε να έχει διακοπεί πολλές φορές και να επιστρέψει η μάχη από όρθια θέση. «Ήταν αγώνας MMA, όμως δεν υπήρχε διάθεση για μάχη. Έπρεπε να τους σηκώσει. Ο Χαμζάτ έκανε μόνο ένα πράγμα για 25 λεπτά και κέρδισε – κρατώντας καθηλωμένο τον Ντρίκους στο έδαφος», σημείωσε.
Παρά τη βαριά ήττα και την απώλεια της ζώνης, το στρατόπεδο του ντου Πλέσις εμφανίζεται σίγουρο ότι τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν εύκολα. «Στο striking και στο clinch δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Ντρίκους. Η μοναδική του ελπίδα είναι το έδαφος – και αυτό θα το διορθώσουμε», κατέληξε ο Βίσερ. Προς το παρόν, πάντως, ούτε ο ντου Πλέσις ούτε ο Τσιμαέφ έχουν κλεισμένο τον επόμενο αγώνα τους, παρά τις συζητήσεις για ρεβάνς.
Διαβάστε ακόμα :




























