
Δύο από τους πιο εμβληματικούς Heavyweights στην ιστορία των MMA, o Fedor Emelianenko και o Mirko “Cro Cop” Filipovic, παραλίγο να ξαναβρεθούν στο ρινγκ — αυτή τη φορά σε αγώνα πυγμαχίας στην Ιαπωνία, είκοσι χρόνια μετά την ιστορική τους μάχη στο Pride FC.
Το 2005, οι δύο θρύλοι είχαν συγκρουστεί μπροστά σε 47.000 θεατές στη Saitama Super Arena, σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες όλων των εποχών, όπου ο Fedor είχε επικρατήσει με απόφαση.
Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του στο ρωσικό μέσο Ushatayka, ο Fedor αποκάλυψε πως υπήρχε σχέδιο για rematch το 2025 με πυγμαχικούς όρους, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων:
«Πρόσφατα με προσέγγισε ένας οργανισμός για να γίνει επαναληπτικός αγώνας στην Ιαπωνία,» είπε ο Fedor. «Υπογράψαμε συμφωνίες, αλλά για τεχνικούς λόγους δεν υλοποιήθηκε. Είχα αρχίσει ήδη προετοιμασία, και πιστεύω πως και ο Mirko έκανε το ίδιο.»
Ο Mirko Cro Cop επιβεβαίωσε την ιστορία, δηλώνοντας ότι ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025, αλλά καθυστέρησε επειδή ο Fedor υπέγραψε αργά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες αρένες:
«Όταν υπογράψαμε, όλες οι μεγάλες αίθουσες στην Ιαπωνία - Saitama, Yokohama, Tokyo Dome,- είχαν κλείσει. Ο Fedor υπέγραψε τον Ιούνιο, και χάσαμε όλες τις ημερομηνίες,» ανέφερε ο Κροάτης.
Παρά τα εμπόδια, ο Cro Cop δεν αποκλείει μια νέα προσπάθεια:
«Αν υπάρξει ευκαιρία, δεν βλέπω λόγο να μην γίνει. Ο Fedor θέλει πυγμαχία, κι εγώ είμαι έτοιμος.»
Ο Filipovic, πλέον 51 ετών, δήλωσε ότι μετά το αιμορραγικό επεισόδιο στον εγκέφαλο το 2019, έχει αναρρώσει πλήρως και παραμένει ενεργός στα γυμναστήρια, βοηθώντας νεότερους μαχητές:
«Είμαι απολύτως υγιής. Έκανα μαγνητική τον Ιανουάριο και όλα ήταν καθαρά. Δεν υπάρχει 100% ασφάλεια στα μαχητικά αθλήματα, αλλά μπορώ να κάνω έναν αγώνα επίδειξης.»
Αν και τίποτα δεν είναι ακόμη επίσημο, η προοπτική ενός αγώνα ‘Fedor vs Cro Cop 2’ σε πυγμαχικό ρινγκ θα ήταν ένα νοσταλγικό δώρο για τους fans των κλασικών εποχών του PRIDE.
Διαβάστε ακόμα :
- Ο Jaron “Boots” Ennis διαλύει τον Uisma Lima στον πρώτο γύρο και προκαλεί τον Vergil Ortiz Jr. (vid)



























