
Μετά από τέσσεραμισι χρόνια δικαστικών ενεργειών Νίκος Γιδάκος και Γιάννης Ευμορφιάδης κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από αμέλεια στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Τοπαλού.
Μια υπόθεση που συγκλόνισε τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων, σημάδεψε ανθρώπους και οικογένειες και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, φτάνει πλέον στο τέλος της με τη Δικαιοσύνη να αποδίδει την απόφασή της και τη δικαίωση να έρχεται.
Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου :
«Ο Αθλητικός Σύλλογος «Χρυσή Γωνία» ενημερώνει ότι την 6/5/2026, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών προχώρησε στην αθώωση του προπονητή του Νίκου Γιδακου και του αθλητή του Γιάννη Ευμορφιάδη, σχετικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του πυγμάχου Βασίλη
Τοπαλου, που κατεληξε τον Δεκεμβριο του 2022.
Η απόφαση της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ομόφωνα και με πρόταση του κ. Εισαγγελέα, ότι δεν στοιχειοθετήθηκε ποινική ευθύνη σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δήλωναν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη και ανέμεναν την πλήρη δικαίωσή τους.
Ο Νίκος Γιδακος , ο Γιάννης Ευμορφιάδης και ο Αθλητικός Σύλλογος «Χρυσή Γωνία» εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται να αναζητήσουν κάθε νόμιμη ευθύνη απέναντι σε όσους, όλο αυτό το διάστημα, τους συκοφάντησαν, τους λοιδόρησαν και έπληξαν δημόσια την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή τους τόσο των ίδιων προπονητή και αθλητη όσο και του συλλόγου.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι σέβονται τη μνήμη του εκλιπόντος αθλητή Βασίλη Τοπαλου και εκφράζουν για πολλοστή φορά τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένειά του.
Ο Αθλητικός Σύλλογος «Χρυσή Γωνία» συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του στον χώρο του αθλητισμού, με προσήλωση στις αξίες της ασφάλειας, της υπευθυνότητας και της προσφοράς προς τη νεολαία.
Για τον Αθλητικό Σύλλογο «Χρυσή Γωνία»
Διαβάστε ακόμα :






















