03   03   03   03
Πέμπτη,28 Μαρτίου, 2024

UPRIME EKSOPLISMOS BANNER

.

.

Και τώρα; Είναι ο Stipe Miocic στο ΜΜΑ ο κορυφαίος όλων των εποχών ;

stipe miocic 939

Συζήτηση άνοιξε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το κατά πόσο ο νικητής της τρίτης αναμέτρησης ανάμεσα στον Stipe Miocic και τον Daniel Cormier θα αναδείκνυε τον καλύτερο στην ιστορία αθλητή ΜΜΑ στα βαριά κιλά.

Ο Dana White ήταν ξεκάθαρος πως ο νικητής εδώ θα έπρεπε να ανακυρηχθεί GOAT (καλύτερος όλων των εποχών).

Πλέον το αποτέλεσμα το ξέρουμε, το πως ήρθε το είδαμε και το ερώτημα βρήκε απάντηση; Είναι ο Stipe Miocic ο καλύτερος στην ιστορία στα βαριά κιλά στο ΜΜΑ; Πάνω από τον Fedor Emelianenko που επίσης λογίζεται από αρκετούς ως αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος όλων των εποχών;

Το σίγουρο είναι πως το ΜΜΑ είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται. Κάθε χρόνος που περνά νέοι προπονητικοί μέθοδοι δοκιμάζονται, οι αθλητές και το μαχητικό τους IQ (δείκτης νοημοσύνης) αυξάνεται. Είναι σαν τις νέες γενιές, που λέμε πως τα μικρά παιδιά σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με το πως είμασταν εμείς ως παιδιά. Διαφορετικά ερεθίσματα, άλλες εικόνες, άλλοι τρόποι διαπαιδαγώγησης (προπόνησης στην δική μας περίπτωση).

Ίσως το σωστότερο θα ήταν να μιλάμε για τους καλύτερους ανά εποχή και περίοδο από την στιγμή που υπάρχουν ονόματα που δεν θα μπορούσαμε να τα δούμε να παίζουν αντιμέτωπα ώστε να έχουμε μια ορθότερη κρίση επί του θέματος.

stipe miocic 93966

Αν λέγαμε δηλαδή σήμερα ποιος είναι καλύτερος, ο Fedor Emelianenko ή ο Stipe Miocic, ε με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα και εμφανίσεις η απάντηση είναι σαφώς υπέρ του Miocic. Aν ο Miocic όμως ήταν στα φόρτε του στην εποχή που ο ‘Τελευταίος Αυτοκράτορας’ μεσουρανούσε θα μπορούσε να του επιβληθεί; Είναι τέρμα άδικη ερώτηση αυτή να τίθεται, γιατί μιλάμε για άλλη εποχή. Άλλη φιλοσοφία στο άθλημα, ακόμα και κανόνες διαφορετικοί.

Δεν υπάρχει ίσως σοβαρή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα γιατί κάθε εποχή έχει τα δικά της standards, τα δικά της δεδομένα και είναι εντελώς υποθετικο ότι και αν πουμε μιας και δεν βασίζεται σε πλήρη αντικειμενικά στοιχεία.

Είναι δηλαδή συζητήσεις, να ‘χαμε να ‘λεγαμε.

Σίγουρα ο Fedor Emelianenko στα φόρτε του ήταν άπιαστος, σίγουρα τώρα ο Stipe Miocic είναι ο κορυφαίος. Από κάποια στιγμή όμως και για αυτόν αργά ή γρήγορα θα έρθει η πτώση και κάποιος άλλος θα είναι ο καλύτερος της εποχής του.

stipe mioic 939

Δεν μπορούμε να πιάσουμε τον σημερινό Miocic και να τον πάμε 10 – 15 χρόνια πίσω για να δούμε τι θα έκανε. Θα ήταν ;aλλα τα δεδομένα και για τον ίδιο από κάθε άποψη, θα τον αδικούσαμε να λέγαμε ότι δεν θα τα κατάφερνε ή ακόμα και να λέγαμε πως θα τους κέρδιζε όλους, που ξέρουμε τι σόι αθλητής θα ήταν με τα τότε δεδομένα;

Ότι και να λέμε, ότι και να γράφεται δεξιά-αριστερά επί του θέματος, είναι απλώς διότι «γαργαλάει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο που ψάχνει πάντα κάποιες σταθερές στην ζωή του γιατί έτσι μπορεί να λειτουργεί καλύτερα. Είναι στο ανθρώπινο DNA.

Διαβάστε ακόμα : Sean O’Malley : Η αντίδραση μετά την ήττα – Το «χώσιμο» από Garbrandt – Cejudo!

O Sean O’Malley με τον ίδιο τραυματισμό που υπέστη και το 2018! (vid)

 

aaabbhu6e

barkas eom banner new

 

uprime gantia pygmaxias shop now

uprime gantia pygmaxias 1

FACEBOOK - Ροή Ειδήσεων

© 2024 UFight.gr, Powered by web-doctor.gr