Βόμβα : Θετικός σε κορωνοϊό μαχητής του ‘UFC 249’ λίγο μετά το staredown!

on . Posted in MMA

force 1 tasos tsalas 10

ronaldo souza 1777

Oι αθλητές Ronaldo Souza και Uriah Hall ήταν οι μόνοι εχτές που έκαναν το staredown για την μάχη τους το Σάββατο στο 'UFC 249' κρατώντας μεγάλη απόσταση όπως συνηθίζεται στην περίοδο του κορωνοϊού. Και τελικά υπήρχε λόγος για αυτό...

Ο Βραζιλιάνος Souza ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε τεστ που του έγινε λίγες μόνο ώρες πριν μπει στο οκτάγωνο που έχει στηθεί στην Φλόριντα.

Ο Souza έκανε γνωστό στους ιθύνοντες την Τετάρτη, όταν και έφτασε στο ξενοδοχείο του Jacksonville, πως ένα μέλος της οικογένειάς του είχε βρεθεί θετικό στον covid-19.

Ο Βραζιλιάνος μαχητής ήταν ασυμπτωματικός με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα εμφανές σημάδι πως φέρει τον ιό. Ωστόσο το UFC άμεσα τον απομόνωσε, όπως προέβλεπε άλλωστε και το υγεινομικό πρωτόκολλο, μόλις έφτασε εκεί την Τετάρτη.

Το θετικό στον ιό αποτέλεσμα του τεστ έφτασε την Παρασκευή μόλις μία ώρα μετά το staredown που έκανε με τον Hall.

Το μεταξύ τους ματς φυσικά ακυρώνεται, ενώ η διοργάνωση παρά το περιστατικό θα προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή της. Η αρμόδεια επιτροπή της Φλόριντα τόνισε πως ''το σύστημα δούλεψε'' στην περίπτωση του Souza.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως το 'UFC 249' γλύτωσε στο παρά πέντε μια σφαίρα που έρχονταν κατά πάνω του, αλλά σίγουρα το συμβάν δεν αποτελεί καλό οιωνό για την συνέχεια, ενισχύοντας όσους είχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα έπρεπε αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ να λαμβάνουν χώρα διοργανώσεις.

Βέβαια τώρα εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με το γιατί το UFC επέτρεψε στον Souza να κάνει μέχρι και staredown από την στιγμή που γνώριζε πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος να βρεθεί θετικός; Γιατί δεν ακύρωσε αμέσως την συγκεκριμένη αναμέτρηση;Επίσης με ποιούς έχει έρθει ήδη σε επαφή ο αθλητής στο ξενοδοχείο; Με ποιους άλλους ανθρώπους από το προσωπικό του UFC έχει έρθει σε επαφή και είχε αλληλεπιδράση τις τελευταίες τρεις μέρες; Τίθονταν σε κίνδυνο η υγεία του Souza καθώς με κορωνοϊό έκοβε κιλά για να μπει στο ματς;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά...

aaabbhu6e