Αλέξανδρος Τσανικίδης : «Δεν νοιάστηκαν καθόλου για την υγεία μας – Ούτε πως θα επιστρέφαμε!»

on . Posted in Ελληνικά Νέα

force 1 tasos tsalas 10

tsanikidis03899

O πυγμάχος Αλέξανδρος Τσανικίδης , μεγάλη ελπίδα της Ελλάδος για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2021 , μιλά στο ufight.gr για την ... επικίνδυνη εμπειρία του Προ-Ολυμπιακού Τουρνουά που βίωσε η ελληνική αποστολή πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο .

Ο Τσανικίδης αποκαλύπτει πως ο φόβος του Κορωναϊού υπήρχε στο μυαλό όλων κατά την μετάβαση και την διαμονή στην Αγγλία , μιλά για ελλιπέστατα μέτρα προστασίας από τον ιό, ενώ η αποστολή εγκαταλείφθηκε στην τύχη της μετά την ακύρωση του τουρνουά.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τονίζει χαρακτηριστικά στο ufight.gr:

«Πριν πάμε εκεί μας ενημέρωσαν πως το τουρνουά θα γίνει κανονικά, παρότι νωρίτερα είχε ακυρωθεί το Παναμερικανο καθώς και άλλες μεγάλες διοργανώσεις , πράγμα που έδειχνε πόσο σοβαρό ζήτημα ήταν όλο αυτό με τον ιό.

Εμείς ταξιδέψαμε κανονικά εκεί με στόχο την πρόκριση και αν και είχαμε στο μυαλό μας τον φόβο τις πανδημίας εν τέλει αγωνιστήκαμε .

Προσωπικά έφτασα ενα βήμα πριν τι πρόκριση και τότε μας ενημέρωσαν πως το τουρνουά ακυρώνεται. Εμένα δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα η πρόκριση, γιατί σε πρώτο πλάνο έβαζα την υγεία .

Οι Άγγλοι δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο . Όποιος ήθελε από τον κόσμο έμπαινε και έβγαινε , σε ένα χώρο που κανονικά έπρεπε να είχαν τη πρόσβαση μόνο αθλητές και προπονητές .

Δεν νοιάστηκαν καθόλου για την υγεία μας και ούτε πως θα γυρίσουμε. Ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί και γυρίσαμε , αλλά πληρώσαμε και τα εισιτήρια εμείς ως Ελλάδα που ήταν και πανάκριβα και δεν βρίσκαμε θέσεις .

Τώρα είμαι σε καραντίνα 14 μέρες απομονωμένος και θα με εξετάσουν στο τέλος της .

Για μένα η υγεία είναι το πιο σημαντικό και να είμαι κοντά στην οικογένειά μου.

Θα μπορούσαν εξαρχής να το ακύρωναν το τουρνουά αλλά παίζονταν πολλά συμφέροντα θεωρώ στην μέση οικονομικά και πολιτικά.

Αν ακύρωναν τους αγώνες θα όφειλαν να επιστρέψουν πίσω λεφτά. Μας πήγαν εκεί για 3 μέρες γνωρίζοντας πως κανείς δεν θα αντιδράσει μιας και όλοι έχουν τον φόβο της πανδημίας και σκεφτόντουσαν πως θα γυρίσουν πίσω.

Θεωρώ πως υπήρξε εκμετάλλευση.»

aaabbhu6e

bannerpre35